ik ben professional
menu
Rafaëla, 35
“Lekker ongedwongen, typisch Linc naar Zorg”

 

Rafaëla gaat na haar studie toegepaste psychologie werken bij een grote verzekeringsmaatschappij.  Na een moeilijke periode, wil Rafaëla weer aan de slag. Ze besluit het over een andere boeg te gooien. 

Als Rafaëla na haar studie aan het werk gaat, wordt haar vriend ernstig ziek. Als duidelijk wordt dat hij niet meer beter wordt, besluit ze haar baan op te zeggen en voor hem te zorgen in die laatste fase van zijn leven. Vanuit het UWV wordt ze begeleid en dat geeft haar op dat moment het juiste steuntje in de rug. Omdat ze heeft ervaren hoe kort het leven kan zijn is het voor haar belangrijk om iets te doen waarbij ze zich goed voelt. 

Rafaëla

“Ik wilde niet alleen maar kijken of ik voldeed aan de eisen, maar wilde echt een organisatie vinden waarvan de visie past bij hoe ik in het leven sta. Het waar en hoe, dat kwam dan vanzelf wel dacht ik.” In die periode viel haar oog op een vacature voor coach bij Linc naar Zorg. “Ik zag de vacature, las over Linc naar Zorg en was eigenlijk meteen superenthousiast.” vertelt ze. “Het was ook een hele andere manier van solliciteren. Ik werd gevraagd om 3 grote vragen te beantwoorden. Ik kreeg echt de ruimte om mezelf en mijn ideeën te laten zien.

Ik werd uitgenodigd voor een gesprek. Toen ik daar aankwam, deed er een cliënt open. Haren door de war, ontbloot bovenlijf, het was duidelijk dat hij pas net wakker was. “Hoi, kom binnen, ze zijn er nog niet maar wil je koffie?” vroeg hij me. Dat was mijn allereerste kennismaking met Linc naar Zorg. Lekker ongedwongen, typisch Linc naar Zorg zo ontdekte ik later. Mijn tweede gesprek had ik met Tsjerk en Yakima. Een fijn gesprek met de nodige humor, ik kon echt helemaal mezelf zijn."
Rafaëla
“De visie van Linc naar Zorg past bij hoe ik in het leven sta.”

Wooncoach

"Ik werd aangenomen en begon als wooncoach.  Toen er in team Ambulant een vacature ontstond ben ik een aantal ambulante trajecten gaan doen. Op die manier had ik voldoende afwisseling en kon ik ontdekken wat het ambulante werk inhield. Afgelopen jaar kwam de verhuizing naar het nieuwe pand in zicht en toen ben ik volledig als wooncoach gaan werken. Op die manier konden we onze cliënten goed  begeleiden bij die voor hen grote verandering.  Ook moest het team worden uitgebreid en ik werd gevraagd om plaats te nemen in de sollicitatiecommissie. Toen het team eenmaal compleet was, kregen we de mogelijkheid om met teamontwikkeling aan de slag te gaan. Zo konden we ons relatief jonge team sterker neerzetten, iets waar we nog steeds profijt van hebben."

Ruimte voor ideeën

"Linc naar Zorg geeft me heel veel vrijheid en er wordt goed gekeken naar wat we in huis hebben. Ieders talenten en passies worden benut!  Het interieur van de nieuwe locatie is daar een mooi voorbeeld van. Omdat interieur onze passie is, mocht ik samen met een collega uit Den Bosch aan de slag met de inrichting. Heel leuk om te doen en dankzij de korte lijntjes konden we er in alle vrijheid iets moois van maken. Er is ook een collega die bokslessen geeft. Ik ben op yoga retreat geweest en geef aan de bewoners die dat fijn vinden yoga en meditatie. Geen moeilijke poses hoor, maar ik kan ze wel een moment van rust geven en op die manier ook verbinding met ze maken. Er is bij Linc naar Zorg alle ruimte om je ideeën vorm te geven. Die ruimte geven wij onze cliënten, maar we krijgen hem zelf dus ook!”

"De cliënten op deze locatie hebben hier echt hun eigen plek, kunnen zich terugtrekken. Om toch de verbinding te behouden met de cliënten, eten we regelmatig samen of kijken we in het weekend samen een film. We halen chips en cola en maken het samen gezellig, het is soms net een gezin. Bovendien is het hier nooit saai, elke dienst is anders en er komen mooie dingen op mijn pad. Ik heb mooi en betekenisvol werk."

“Onze kracht is dat we naast de cliënt staan”

Zo zelfstandig mogelijk 

"Cliënten vragen ons soms om ondersteuning bij ingrijpende of spannende gebeurtenissen zoals bijvoorbeeld een medische ingreep. Ze stellen zich dan kwetsbaar op en vertrouwen op ons als coaches. Ik check bij mezelf altijd of ik me daar goed bij voel. In het team bespreken we dit ook, want de grens ligt bij iedereen anders en die grens moet je ook bewaken. Ik ben best open naar de cliënten toe. Ik verwacht van hen dat ze openlijk spreken over hun grootste problemen, want daar willen we aan werken. Het zou raar zijn als ik dan een gesloten boek zou zijn. Als ze willen weten hoe mijn weekend was of waarom ik een keer chagrijnig ben, dan vertel ik ze dat gewoon. Vertrouwen is belangrijk en dat kan alleen als je eerlijk tegen elkaar bent. Die houding is ook de kracht van Linc naar Zorg. Ze staan naast de cliënt. Doen het samen met de cliënt. Gelijkwaardigheid en vertrouwen zijn daarin onmisbaar. We proberen de cliënt zo zelfstandig mogelijk te laten leven. Zeggen ook ‘bel zelf met de huisarts, hou zelf je medicatie in beheer’. Het heeft geen zin cliënten zo afhankelijk van ons te maken dat het helemaal misgaat als wij wegvallen. We zijn er voor ze als het niet lukt maar stimuleren ze om het zoveel mogelijk zelf te proberen.  Ik hoop nog heel lang bij Linc naar Zorg te werken, dit is mooi en betekenisvol werk. “ 
 

Terug Volgend verhaal
Heb je een vraag of wil je iets met ons bespreken? Laat ons je terugbellen of mailen.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met een
Anti-spam
Typ bovenstaande code over.