Wij leggen
de Linc
Linc naar Zorg biedt begeleiding, beschermd wonen en ambulante zorg aan een doelgroep met meervoudige problematiek. Vaak is er sprake van een licht verstandelijke beperking in combinatie met psychische, psychiatrische, verslavings-, gedrags-, systeem-, NAH- of transculturele problematiek.
Linc naar Zorg ‘doet wat nodig is, wanneer dit nodig is’. Daarbij staat Linc naar Zorg voor verbinding. We werken samen met ketenpartners , verhouden ons op een gelijkwaardige manier tot de cliënt en leggen de verbinding naar een sociaal netwerk.

Ons
doel
Het doel van zorg bij Linc naar Zorg is het bereiken van de complexe groep die buiten de reguliere zorg valt. We bieden zorg aan cliënten die tussen wal en schip vallen en niet weten aan te haken bij een reguliere zorgpartner. We willen de zelfredzaamheid vergroten en de regie op het eigen leven teruggeven. Bij alles wat we doen, leggen we de regie dan ook zoveel mogelijk bij de cliënt.
Waar wij voor staan
Linc naar Zorg wil groot zijn in kleinschalige zorg van hoge kwaliteit. Wij gaan voor een hoge kwaliteit van leven en veel autonomie voor onze cliënten. Leidraad voor de coaches hierbij is dat de wensen van de cliënt centraal staan. We betrekken onze cliënten bij het volledige ondersteuningsproces.
Waar wij voor gaan
Wij vinden het belangrijk dat mensen participeren in de samenleving. Samen met de cliënt kijken we wat er nodig is om dit te bereiken. Iedere cliënt is een volwaardige burger met talent. Met deze werkwijze begeleiden we cliënten naar meer zelfredzaamheid en uiteindelijk tot meer participatie in de maatschappij. Ons doel is op efficiënte en duurzame wijze zorg verlenen waardoor mensen zich betekenisvol voelen en kunnen meedoen in de maatschappij, nu en in de toekomst.
De kernwaarden van Linc naar Zorg
Verbinding
Met collega’s, cliënten en andere organisaties.
Zonder verbinding geen goede zorg en ondersteuning. We zien elkaar als mens en hebben oog voor elkaar. Goede begeleiding vraagt om samenwerking. Tussen collega’s, teams en met andere organisaties. We vinden het belangrijk om vanuit gelijkwaardigheid het contact met cliënten op te bouwen en sluiten aan bij de wensen en behoeften van cliënten.
Ontwikkelen
Cliënt, team- en persoonsontwikkeling.
Er is ruimte voor ontwikkeling. Persoonlijk, door te reflecteren op het eigen handelen en benodigde scholing aan te bieden. Op teamniveau, door het bespreken van vraagstukken die leven binnen het team. De zorg voor en ondersteuning van onze cliënten is gericht het vergroten of behouden de kwaliteit van leven door de ontwikkeling van een stabiele basis die past bij de cliënt.
Ondernemen
Door collega’s, voor cliënten.
We bespreken ambities en innovaties met elkaar en we toetsen ze aan de visie en koers van Linc naar Zorg. Ondernemen vraagt ook om het signaleren en bespreekbaar maken van maatschappelijke vraagstukken. We denken in kansen en spelen creatief en flexibel in op behoeftes en mogelijkheden van cliënten. We werken samen en zetten bewust een stap extra.

Meedenkpanel
Wij willen onze cliënten betrekken bij alles wat Linc naar Zorg doet. Dat doen we bijvoorbeeld door ze uit te nodigen om deel te nemen aan het meedenkpanel. Het meedenkpanel wordt regelmatig gevraagd mee te denken over allerlei zaken binnen Linc naar Zorg. Zo heb je niet alleen regie over je eigen leven, maar ook invloed op hoe het er aan toe gaat bij Linc naar Zorg! Voor meer informatie over het meedenkpanel kun je contact met ons opnemen
Kwaliteit
Wát we doen, willen we goed doen. En dus denken we bij Linc naar Zorg na over de kwaliteit van zorg. Dat doen we o.a. door onszelf te toetsen, door afspraken te maken in een jaarlijks kwaliteitsdocument en door externe partijen mee te laten kijken naar hoe we het doen. Wil je in één oogopslag zien waar we binnen Linc naar Zorg op het gebied van kwaliteit mee bezig zijn? Klik dan hier.