ik ben professional
menu
Brian, 33
“Vrijheid is voor mij heel belangrijk”

 

Brian is 20 als hij in contact komt met een van de coaches van Linc naar Zorg. Hij woont bij zijn oma als hij, door omstandigheden, niet langer daar kan blijven. Via de gemeente bekijkt hij verschillende opvangmogelijkheden. Linc naar Zorg spreekt hem meteen aan. 

Brian

Studentenhuis

“Linc naar Zorg voelde vanaf dag één goed. Ik had eerst toch een bepaald beeld bij een woongroep. Dat er veel begeleiding was, er strenge regels waren en ik bijvoorbeeld rond een bepaalde tijd thuis moest zijn.”

 

 

 

Dat beeld bleek niet te kloppen. Op de Ploossche Hof ervaart Brian heel veel vrijheid en zelfstandigheid. “Ik zie het meer als een studentenhuis met begeleiding. Als je het niet opzoekt, zitten ze ook niet op je lip. Maar ze blijven in contact met je en zijn er als je ze nodig hebt.”
Brian
“Ze zijn er als je ze nodig hebt.”

Droombaan

Brian is nog zoekende naar een goed dag – en nachtritme. De wooncoaches van Linc naar Zorg helpen hem hierbij. Brian legt uit: “Ik word rond negen uur gewekt. Ik word dan even rustig wakker met een kop koffie in de woonkamer. Ondertussen klets ik even bij met de begeleiding. Daarna ga ik meestal terug naar mijn kamer om een beetje te knutselen met ICT en elektronica.“

"Helaas heb ik de ICT-opleiding die ik 2 jaar lang volgde, niet af kunnen maken door dyslexie en dyscalculie. Mijn droom is nog steeds om aan de slag te gaan in de ICT en ik ben druk bezig dat voor elkaar te krijgen. Met een beetje geluk kan ik hier binnenkort in Den Bosch met ICT aan de slag bij een dagbesteding."

Contact met ouders

“Ik zoek de begeleiding op voor praktische zaken maar ook als ik ergens mee zit.  Eigenlijk kan ik voor alles bij ze terecht. Als ik niet in contact was gekomen met Linc dan zou ik er nu heel anders bij zitten. Nu heb ik een eigen, fijne plek. Doordat ik rust heb, heb ik ook het contact met mijn ouders kunnen herstellen. Ik heb daarbij ook steun en advies gevraagd van de coaches hier."

“Linc heeft oog voor mij en mijn talenten.”

Oog voor talent

Linc heeft oog voor mij en mijn talenten. Zo zit ik in het meedenkpanel. Ik behartig de belangen van de andere cliënten van Ploossche Hof.  Linc naar Zorg is toegankelijk, de coaches zijn makkelijk in de omgang en ze staan altijd voor me klaar.  Ik word gezien en hoef me hier nergens voor te schamen. Ik wil dan ook iedereen adviseren; vraag om hulp. Dat is niet altijd makkelijk maar er zijn mensen die naar je luisteren en je kunnen helpen. Ik ervaar dat zelf iedere dag. “
 

Terug Volgend verhaal
Heb je een vraag of wil je iets met ons bespreken? Laat ons je terugbellen of mailen.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met een
Anti-spam
Typ bovenstaande code over.