ik ben professional
menu
Petra, 56
“Nooit kreeg ik de zorg die ik écht nodig had”

 

Haar situatie was zorgelijk. Toen Petra in contact kwam met Linc naar Zorg, had ze financiële problemen en leek ze de grip op haar leven te gaan verliezen.

“Ik heb in het verleden veel meegemaakt. Ik kreeg zorg vanuit verschillende instanties, maar nooit was het écht wat ik nodig had. Ik betaalde mijn huur niet op tijd en kwam daardoor nog verder in de problemen. Onder mijn woning zat het kantoor van Linc naar Zorg. Op een dag kwam ik in gesprek met Yakima en ik vertelde mijn verhaal. Hij luisterde en nodigde me uit nog eens langs te komen om te kijken wat hij voor me kon betekenen. Ik kon gelukkig terecht bij Linc naar Zorg en na een tijdje kon ik verhuizen naar een van hun woningen. Ze hielpen me met allerlei andere zaken zoals mijn financiën en gaven mij een luisterend oor. Heel belangrijk, want je zit toch met een hoop vragen en problemen waar je met niemand over kunt praten.”

Petra

Contact met mijn dochter

Petra heeft dan al een tijd geen contact meer met haar dochter. Brahim, coach bij Linc naar Zorg, ziet het verdriet bij Petra en besluit alles op alles te zetten om het contact te herstellen. “Inmiddels komt ze iedere vakantie een keer langs. Voor mij is het heel belangrijk en ik ben Brahim en Linc naar Zorg dankbaar dat ze zich daar zo voor ingezet hebben.”

Meer rust

Na 2,5 jaar verhuist Petra naar een nieuwe locatie van Linc naar Zorg. “Ik woon hier fijn. De appartementen zijn erg ruim en ik heb een eigen badkamer en keuken. Fijn, want koken vind ik erg leuk om te doen. Twee keer per week hebben we hier kookdienst. Wie wil kookt mee of schuift aan voor het eten in de gezamenlijke woonkeuken. Als je liever in je appartement eet, is dat ook prima. Dat is typisch Linc naar Zorg: jij bepaalt waar je op dat moment behoefte aan hebt. En omdat je als het ware je eigen huisje hebt, kun je je terugtrekken als je dat wilt. Sinds Linc naar Zorg in mijn leven is, heb ik meer rust. Ik heb mensen waar ik op terug kan vallen. En ik heb een fijne eigen plek waar ik mijn leven kan leiden in mijn eigen tempo. “

Petra
“Typisch Linc naar Zorg: jij bepaalt waar je op dat moment behoefte aan hebt.”

Linc naar Zorg is echt anders dan andere organisaties

Ik ben heel tevreden met hoe het nu gaat. Ik zit ook in het meedenkpanel. Ik mag meedenken over allerlei onderwerpen. Ik vind dat belangrijk, we worden echt gehoord! Linc naar Zorg is anders dan de andere instanties waarmee ik te maken heb gehad. Die zijn groter, hadden weinig tijd voor mij als cliënt. De coaches hier hebben die tijd wel. Ik heb nu een veilig thuis waar ik me fijn voel en mezelf mag zijn. Als ik die dag niet in contact was gekomen met Yakima, had mijn leven er heel anders uitgezien.”

“Sinds Linc naar Zorg in mijn leven is, heb ik meer rust.”
Heb je een vraag of wil je iets met ons bespreken? Laat ons je terugbellen of mailen.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met een
Anti-spam
Typ bovenstaande code over.