ik ben professional
menu
Quincy, 26
“Werken bij Linc voelde meteen vertrouwd”

 

Hij weet al heel lang wat hij wil: werken met jongeren. Uiteindelijk duurt het nog een tijdje voor hij dat voor elkaar heeft. Maar nu het zover is, weet Quincy Schrader (22) het zeker: dit is zijn roeping. Maar hoe bevalt het hem, na 2 maanden werken bij Linc naar Zorg?  

Na zijn studie maatschappelijke zorg niveau 4 aan de Leijgraaf in Veghel, werkt Quincy eerst een tijd met verstandelijk beperkten. Een leuke baan, maar hij wil met jongeren gaan werken. En dan komt Linc naar Zorg op zijn pad.

 

Quincy

Via een collega hoort Quincy over Linc en hij besluit de stoute schoenen aan te trekken. Na een leuk en informeel kennismakingsgesprek met coach Pablo, weet Quincy dat het goed zit. “Het was een ontzettend leuk gesprek. Heel relaxed ook, alsof we elkaar al langer kenden. Ik bezocht verschillende locaties en voelde me direct op mijn plek”. Pablo deelt die mening en Quincy mag nogmaals op gesprek komen. Dit keer is ook zorgmanager Giel daarbij aanwezig. Ook dat is een fijn gesprek met een positieve uitkomst. Op 1 juli 2021 start Quincy bij Linc naar Zorg als coach op locatie Stadionlaan in Den Bosch.

 

 

“Je leert de organisatie en cliënten snel kennen”

“Vanaf de eerste dag voel ik me hier welkom” zegt Quincy. “Ik werk in een leuk team met mensen die er stuk voor stuk voor me zijn als dat nodig is. De afgelopen anderhalve maand heb ik veel gewerkt met Justin. Justin kent Linc naar Zorg en de cliënten als zijn broekzak. Erg fijn om zulke collega’s naast je te hebben. Op die manier leer je de organisatie en de cliënten snel kennen.”

Quincy
De doelgroep waarmee Quincy nu werkt, is een hele andere dan hij voorheen had. Dat bevalt hem prima. “Het is natuurlijk even wennen aan een andere doelgroep. Zo ziet agressie bij cliënten er hier toch echt anders uit dan bij de mensen waar ik eerder mee werkte. Dat bleef vaak bij krabben of bijten, hier gaat het er soms wat heftiger aan toe. Maar gelukkig hebben we voldoende handvatten om daar mee om te gaan en escalatie te voorkomen.”
“Werken bij Linc naar Zorg voelde meteen vertrouwd. Fijne mensen, een mooie doelgroep en niet onbelangrijk: een goede visie op zorg. Bij Linc naar Zorg wordt gekeken naar de persoon, niet naar de beperkingen. Dat vind ik zo’n mooi uitgangspunt, daarmee krijg je veel meer voor elkaar! 
Ik krijg bovendien de ruimte mezelf te ontwikkelen. Ik leer veel van mijn collega’s en start binnenkort aan de opleiding Social Work aan de hogeschool in Den Bosch.”
“Ik zit hier op mijn plek”

 

Quincy heeft het naar zijn zin. Dat is duidelijk. “Inderdaad. Ik zit hier echt op mijn plek. Wat er voor mij echt uitspringt is het teamgevoel. Iedereen stelt zich flexibel op en we kunnen altijd op elkaar terugvallen. Dat zorgt ervoor dat we allemaal het beste uit onszelf kunnen halen en het beste kunnen bieden aan onze cliënten. En daar doe je het toch voor."

Terug Volgend verhaal
Heb je een vraag of wil je iets met ons bespreken? Laat ons je terugbellen of mailen.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met een
Anti-spam
Typ bovenstaande code over.